#bedrijfsprocessen   #digitalisering

4 signalen dat het tijd is om bedrijfsprocessen digitaal beter te organiseren

Julia van Toor

 - 

2 min

Plannen en organiseren zijn enorm belangrijk in ieder bedrijf. Net als het digitaliseren van je bedrijfsprocessen. Toch worden er vaak tools gebruikt die, op z’n zachtst gezegd, niet helemaal meer van deze tijd zijn. Spreadsheets, een inbox-database of handmatige stappen tussen systemen... Wij geven je 4 signalen die aangeven dat het echt tijd wordt om jouw bedrijfsprocessen digitaal beter te organiseren.

1 Personeelsplanning op spreadsheets

Links de projecten, bovenaan de datum en tijd en iedere medewerker een eigen kleurtje. In een Excel-document is het altijd even zoeken. Vooral met het gebruik van verwijzingen die... tja, hoe waren ze ook al weer opgebouwd? En maar te zwijgen over de horizontale scrollbar die een heel eigen leven leidt. Aaa!

2 Je inbox als database

Je hebt nog geen geschikte plek gevonden om belangrijke zakelijke documenten op te slaan. In je inbox kun je deze bestanden gewoon terugvinden toch? Vast wel. Maar op welk zoekwoord ook al weer? Of... welke datum? Verre van overzichtelijk.

3 Een traag & verouderd softwaresysteem

Last van een verouderd systeem? Meerdere keren per dag irritatie momentjes omdat het systeem niet doet wat jij wil en ook nog eens ontzettend tráááág is? !@#$% Say no more. Dit systeem is zeker aan vervanging toe.

4 Handmatige stappen tussen systemen

Je maakt gebruik van 4 systemen en 88 keer van de toetsencombinaties: Ctrl+C en Ctrl+V. Het zit zo ingebakken in je dagelijkse routine dat je het misschien niet eens meer door hebt. Vandaag ben ik hier om je dit te vertellen: start met automatiseren en maak bijvoorbeeld gebruik van koppelingen.

En? Klinkt het herkenbaar? Tijd voor vernieuwing! We denken graag met je mee. Plan hier gratis en vrijblijvend een afspraak in.

Marije

Marije de Jager

Business Developer

06 419 53 298