#ontwikkelteam   #softwareontwikkelaar

Beetje Jool in je team

Marije de Jager

 - 

3 min

Het ontwikkelen en onderhouden van applicaties vereist diepgaande technische kennis. Maar ook oog voor detail en het vermogen om goed te kunnen samenwerken. Software ontwikkelaars met deze skills zijn schaars. Zeker gezien de krapte op de ICT arbeidsmarkt. Het samenstellen van een team kan dus lastig zijn.

Pascal, software ontwikkelaar bij Jool, is alweer een paar weken aan de slag als front-ender in een scrumteam bij een ander bedrijf en zorgt er zo voor dat het project gewoon volgens de wensen van de klant doorgang kan vinden. Hij deelt graag zijn ervaringen.

pascal

Software ontwikkelaar Pascal

"Natuurlijk moet je in een bestaand team je weg vinden. Hoe heb je dat ervaren?"

“Zeker in het begin had ik nog wat hulp nodig met wegwijs worden in het project en de achtergrondinformatie. We kwamen er al snel achter dat er veel aannames worden gedaan op het gebied van de kennis, zowel technisch als het domein (de klant en het onderwerp van de applicatie). Nu zit ik er 2 maanden en gaat het op beide vlakken steeds beter.”

"Is het niet lastig om als externe in een bestaand team in te stappen?"

“Ik doe geen andere dingen dan mijn andere collega's binnen het team. Het is een hecht team. Dat merk je gelijk. Iedereen kent elkaar door en door. Maar ik werd meteen opgenomen in het team.”

"Hoe anders is het om extern te werken in deze coronatijd?"

“In het begin was het lastig. Je kent elkaar niet en alles is nieuw. Probeer dan maar eens je weg te vinden via Zoom in een hecht team. Door de vaste processen binnen scrum leerde ik iedereen kennen. Samen met het team op kantoor was een leuke ervaring. Je leert elkaar dan toch beter kennen en maakt wat sneller een praatje over niet werkgerelateerde dingen. Maar verder was iedereen al zo gewend om thuis te werken dat het uiteindelijk vrij soepel ging.”

"Wat is jouw toegevoegde waarde aan het team?"

"Ik ben ingezet als front-ender. Aan het begin was ik vooral bezig met componenten toevoegen aan de UI library. Daarna heb ik de storybook applicatie geupdate met unit test en figma plugin. Ook heb ik een visuele regressie testing tool geïmplementeerd, zodat visuele aanpassingen, zowel bedoeld als onbedoeld, sneller werden ontdekt. Nu ben ik vooral bezig met componenten en pagina’s op technisch vlak op te bouwen."

"Wat biedt Jool dan voor jou als toegevoegde waarde?"

Via Jool kan ik cursussen volgen zodat ik mijzelf blijf ontwikkelen. Ik heb collega's waarop ik altijd terug kan vallen als ik ergens op vastloop. En natuurlijk de leuke DevDays waarbij we samen gaan ontwikkelen aan nieuwe technieken en gezellig bijpraten.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om een beetje Jool aan je team toe te voegen? Of wil je een Jool ontwikkelteam betrekken? Plan hier gratis en vrijblijvend een afspraak

Marije

Marije de Jager

Business Developer

06 419 53 298