#softwareontwikkeling

De 3 software ontwikkeling trends voor 2020

Julia van Toor

 - 

2 min

Software ontwikkeling zit geïntegreerd in bijna elke sector van de wereld. Wie achterblijft op de technologische ontwikkelingen blijft achter bij concurrenten. Hieronder noemen we de 3 belangrijkste software ontwikkeling trends voor 2020.

1 Lean Software Development

De introductie van Lean Software Development is een logische stap na het succes van Agile en SCRUM. Nog steeds staan de kranten vol met ICT-projecten die mislukken. Hierdoor ontstaan grote investeringen zonder resultaten en blijven verouderde legacy systemen de continuïteit van de dienstverlening in gevaar brengen. Dit kan en moet effectiever. Wil je echt vooruit met je digitale transformatie? Kies dan voor een beter 'operating system' voor de software ontwikkeling van je bedrijfskritische applicaties. Lean Software Development staat voor effectief software ontwikkelen met zo min mogelijk waste.

2 “Future proof” applicaties

Er poppen steeds meer nieuwe talen en frameworks op en het tempo van innovatie wordt er ook niet minder om. Het kost bedrijven te veel tijd en geld om applicaties steeds te herschrijven nadat een nieuwe technologie op de markt komt. Maar technologisch achterblijven bij concurrenten is al helemaal geen optie. De behoefte aan “future proof” applicaties neemt toe. Een manier om je applicatie future proof te maken is met Evergreen IT.

3 Artificial Intelligence (AI) zal blijven domineren

Hoewel AI al vele jaren bestaat blijft het elk jaar groeien en verbeteren. In de toekomst wordt AI fundamenteel voor vele technologieën over de hele wereld. Ontwikkelaars voorspellen dat AI zal blijven domineren naarmate meer industrieën het opnemen in hun infrastructuren. AI wordt het nieuwe concurrentievoordeel voor industrieën en verandert de manier waarop we denken over menselijke betrokkenheid en middelen. Het Deep Learning framework Tensorflow zal naar verwachting meer en meer op de voorgrond treden.