#leansoftwaredevelopment   #agilesoftwaredevelopment

De effectieve software ontwikkeling methode die Lean en Agile combineert

Yvan Rens

 - 

2 min

Heb je wel eens dat het ontzettend lang duurt voordat software in productie staat? In dit blog kijken we naar een andere manier van software ontwikkelen dat hoge effecten heeft op de leveringssnelheid: een combinatie van Lean en Agile.

Waarom is er een andere methode nodig?

Tegenwoordig is de alom bekende Agile software ontwikkeling methode niet meer weg te denken. Bedrijven moeten meebewegen met steeds veranderende behoefte van de klant. Maar wat blijkt? Veel bedrijven struggelen met de snelheid van de oplevering van software. Er ís een software ontwikkeling methode die rekening houdt met zowel de toegevoegde waarde van software als met een snelle oplevering. Deze methode heet Lean Software Development. Bekijk hoe dit werkt in deze de korte introductievideo.

Lean Software Development

Alhoewel Lean Software Development niet een nieuwe software ontwikkeling methode is, zijn er nog maar weinig bedrijven die de principes bewust toepassen. En dat is zonde! Deze methode kan organisaties vele malen effectiever maken met hun software ontwikkeling. Lean Software Development heeft zijn wortels in het Product Development System van Toyota en is voor het eerst geïntroduceerd door Mary en Tom Poppendieck in het boek Lean Software Development: an Agile toolkit in 2003. In 2006 werd het boek Implementing Lean Software Development: From Concept to Cash van Poppendieck gepubliceerd, waarin de 7 principes van Lean Software Development opnieuw zijn beschreven.

Wat zijn de effecten van de inzet van Lean Software Development?

Het bewust toepassen van Lean Software Development heeft veel voordelen, zoals

  1. een snellere levering van software
  2. software dat van waarde is voor de eindgebruiker
  3. software tegen zo laag mogelijke kosten
  4. software van hoge kwaliteit