#legacysysteem   #evergreenIT

Legacy systemen future proof maken met Evergreen IT

Yvan Rens

 - 

3 min

Maar liefst 78% van de software ontwikkelaars zegt veel tijd kwijt te zijn met het bijhouden van verouderde systemen, blijkt uit een wereldwijd onderzoek door Betaalprovider Stripe (2018). Herkenbaar voor jouw organisatie? Maak je legacy systeem future proof met Evergreen IT.

evergreen

Waarom je applicatie future proof maken?

Tegenwoordig beheren veel IT-organisaties een divers en complex IT-landschap. Naast dit beheer worden IT-organisaties door snel veranderende marktbehoefte flink uitgedaagd om tijdig nieuwe features door te voeren. Ook verschijnen er steeds meer nieuwe talen en frameworks.

Ondanks deze turbulente omstandigheden is technologisch achterblijven bij concurrenten geen optie. De behoefte aan “future proof” applicaties neemt toe. Gek genoeg is er in IT land nog maar weinig aandacht besteed aan het écht future proof maken van applicaties. Ofwel afscheid nemen van de legacy systemen.

Last van legacy software & systemen?

Download de whitepaper!

Download nu »
legacy software whitepaper

Hoe ver zijn organisaties nu met de overstap naar future proof applicaties?

De overstap naar future proof applicaties is bij veel organisaties gelukkig niet meer in het beginstadium. De meeste IT-organisaties hebben bijvoorbeeld de overstap gemaakt naar de cloud. Deze IT-organisaties profiteren nu van up-to-date, flexibele en schaalbare applicaties.

Maar het future proof maken van je applicaties gaat verder dan alleen de overstap naar de cloud. Het gaat over het aannemen van een nieuwe mentaliteit: een mentaliteit van automatisering en het up-to-date houden van services zodat je niet de legacy systemen van de toekomst creëert. Er zijn verschillende fases waarin IT-organisaties zich kunnen bevinden in de overstap naar future proof applicaties. Wij noemen die fases ook wel de Evergreen IT fases.

Wat zijn de effecten van de inzet van Evergreen IT?

De inzet van Evergreen IT heeft een aantal positieve effecten op je IT-organisatie.

  1. Software ontwikkelaars hoeven niet meer veel tijd te besteden aan het up-to-date houden van applicaties
  2. 30% tot 50% langere levensduur van webtechnologie
  3. Vergroting van het concurrentievermogen door een 30% tot 75% kortere time-to-market
  4. Een afname in migratieproject cycles en kosten

Hoe ver is jouw organisatie met Evergreen IT?

Hoe ver is jouw organisatie met het future proof maken van applicaties? Is de Auto-Evergreen mentaliteit al in jouw organisatie bekend? Of werk je misschien nog (gedeeltelijk) lokaal in plaats van in de cloud? Wil weten welke stappen jouw organisatie kan zetten voor de inzet van Auto-Evergreen? Neem contact voor vrijblijvend advies.