#boekentips   #digitaletransformatie

Lekker lezen

Marije de Jager

 - 

3 min

Terwijl je ligt te zonnen meer leren over digitaliseren? Of hoe je een project aanpakt? Het aanbod is enorm. Tijd om wat boekentips over digitale transformatie, scrum en agile werken te delen. Graag geven wij je 5 suggesties die top zijn om te lezen.

scrum jeff sutherland

1Scrum - Jeff Sutherland

Het boek van scrum grondlegger Jeff Sutherland geeft een goed beeld van de ontstaansgeschiedenis van scrum. Je moet een beetje door het ego van de auteur heen lezen, maar het geeft een goede uitleg over de basis principes van scrum; wat is een Product owner, waarom de daily stand-up en hoe je de lengte van een sprint bepaalt.

2De kracht van scrum - Rini van Solingen en Eelco Rustenburg

Een handzaam boekje over scrum in de praktijk. Leest als een roman, maar de praktijk zal vaak weerbarstiger zijn dan in dit boek beschreven. Wil je in 3 uur de basis weten, dan is dit een prettig boek.

de kracht van scrum
material matters

3Material matters - Thomas Rau en Sabine Oberhuber

Er is ook een indrukwekkende uitzending van VPRO Tegenlicht over dit onderwerp. Het boek geeft een inspirerende kijk op hoe we onze aarde gebruiken. Daarnaast geeft het handvatten hoe we aan een toekomstbestendige wereld kunnen werken. Mooie start om dingen anders aan te pakken.

4Business Model Shifts - Patrick van der Pijl en anderen

Het vervolg op Design Better Business. Het geeft praktische voorbeelden over hoe je relevant blijft. Er worden 6 business model shifts beschreven die antwoord geven op de vraag ‘waar is waarde nu en later?’ Een van de onderwerpen is digitalisering.

business model shifts
gulden snede

5De gulden snede van de digitale transformatie - Tim Claes

Geen gemakkelijke kost, maar als je van wiskunde en kloppende vergelijkingen houdt, een aanrader. De basis voor dit boek over digitale transformatie is de Fibonacci-reeks.

Welk boek zet jij op jouw leeslijst?

Wil je na het lezen verder praten over digitaliseren of projectmethodieken? Plan hier gratis en vrijblijvend een afspraak in.

Marije

Marije de Jager

Business Developer

06 419 53 298