#spreadsheets

We barsten uit de spreadsheets! Wat nu?

Julia van Toor

 - 

2 min

Als klein bedrijf zijn processen vaak nog overzichtelijk. Jij en je team maken dankbaar gebruik van spreadsheets. Voor planningen, klantgegevens, rapportages of een zelfgemaakte rekentool. Makkelijk en goedkoop. Maar hoe goed werken deze spreadsheets nog wanneer je groeit?

Herken het 'tipping point'

Wanneer de zaken goed gaan, je klantbestand en personeel groeit, kan je tegen beperkingen van spreadsheets aanlopen. Denk aan

2

te veel informatie, tabbladen of verwijzingen op je scherm

5

handmatige stappen tussen spreadsheets en andere systemen

4

het ziet er onprofessioneel uit voor klanten

Kan jij een vinkje zetten bij een of meer symptomen? Herken dit ‘tipping point’ of omslagpunt en ga op zoek naar een digitale oplossing om bijvoorbeeld je planning, klantgegevens of rekentool professioneler te organiseren.

Laat je mensen meebeslissen

Bedrijven die dit omslagpunt voorbij zijn en plannen hebben om de werkwijze te vernieuwen zijn op de goede weg. Dan is er nog één aandachtspunt. Vaak worden beslissingen rondom automatiseren door mensen in de organisatie genomen die niet met de vernieuwde werkwijze gaan werken. Hebben we het over jou? Betrek dan de mensen die straks met het systeem gaan werken.

Dus wat nu?

Uit spreadsheets gegroeid? Kom in actie. Stel vragen als: tegen welke uitdaging lopen wij in de huidige werkwijze aan? Wat moet anders? Breng dit in kaart en ga op zoek naar een digitale oplossing. Het aanbod van applicaties en digitale oplossingen kan overweldigend zijn. Bij Jool helpen we je graag in deze zoektocht, in begrijpelijke taal. Plan hier gratis en vrijblijvend een afspraak in.

Marije

Marije de Jager

Business Developer

06 419 53 298