#klantverhaal   #iBOOD

Beveiligingsupgrade van internationaal daily deal platform iBOOD.com

Yvan Rens

 - 

2 min

iBOOD

Voor internetwinkels als iBOOD is het van groot belang dat hun webshop continu open kan blijven en dat klanten kunnen rekenen op een correct werkende site en veilige betaling. Om dit te garanderen moest het platform waarop de site gebouwd was worden vernieuwd. iBOOD had voor deze gelegenheid de opdracht uitbesteed om te ervaren hoe outsourcing van een technisch project zou uitpakken.

Aanpak

Het projectteam moest het systeem snel eigen maken, zowel technisch als functioneel. We zijn gestart met een analyse van de benodigde aanpassingen en de mogelijke problemen die zich hierbij kunnen voordoen. Onze inschatting was dat alle noodzakelijke aanpassingen in 3 weken gedaan konden worden.

Vervolgens hebben we een roadmap gemaakt van de sprint goals die we voor ogen hadden. We hebben ervoor gekozen om de aanpassing met de grootste afhankelijkheid als eerste op te pakken, zodat eventueel meerwerk gelijk inzichtelijk werd. Met als optie eventuele uitloop of om extra beveiligingsupdates te doen. Dit vanuit de Evergreen IT mentaliteit: het up-to-date houden van services zodat we niet de legacy systemen van de toekomst creëren.

Ons projectteam heeft op dagelijkse basis samengewerkt met het team van iBOOD om voortgang te bespreken. En na afloop van elke sprint hebben we een demonstratie gegeven van de kritieke functionaliteit, die overeind moest blijven na de upgrades.

Good and clear communication between iBOOD and Jool

—Marjolein Thijsse, Quality Specialist bij iBOOD.com

Resultaat

Het resultaat was dat na 3 sprints van 1 week een acceptatietest kon worden uitgevoerd. De release werd door iBOOD zelf gepland en uitgevoerd, terwijl onze developers stand by stonden om eventuele problemen uit te zoeken. De livegang van deze platform update verliep soepel zonder noemenswaardige issues.

Afsluitend hebben we een evaluatie gedaan met beide teams voor onze lessons learned en open feedback naar elkaar.

We learned that outsourcing a project does give a timely result with good quality

—Floris van Unen, Cloud Architect bij iBOOD.com