Lean en Agile voor
échte digitale transformatie

We zien veel organisaties worstelen met hun digitale transformatie. Flinke investeringen maar weinig resultaat, hoge werkdruk en veel stress bij ontwikkelteams. Onze visie is dat bedrijfskritische software ontwikkeling effectiever moet én kan voor sneller resultaat, hogere kwaliteit, een langere levensduur van technologie en meer voldoening
bij de betrokken mensen.

Hoe werkt Lean Software Development?

Wij passen de lean methode bekend van Toyota toe op software ontwikkeling om een effectieve, continue stroom van business waarde naar klanten en gebruikers te realiseren. Hierbij werken wij vanuit de 7 lean principes:

  1. Eliminate waste
  2. Build Quality In
  3. Create Knowledge
  4. Decide as late as possible
  5. Deliver Fast
  6. Respect People
  7. Optimize the Whole

Direct aan de slag?

Start de Quickscan om een goed beeld te krijgen waar de grootste kansen liggen voor de business critical software binnen jouw organisatie. Ook kunnen wij een workshop geven voor een in-house introductie in lean software development.

De nieuwste webtechnologie als basis

Onze getrainde lean software ontwikkelaars, ontwikkelteams, consultants en coaches helpen bedrijven om sneller, beter en tegen lagere kosten bedrijfskritische webapplicaties (door) te ontwikkelen, op basis van de meest moderne én bewezen webtechnologie zoals Angular en Serverless.

Wij zijn trots op ons track record

Jool is al bijna 20 jaar actief in de wereld van webtechnologie.
Onder het motto 'business critical web applications, done right' werken wij elke dag aan
innovatie én maximaal rendement.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Rabobank logo
Unive logo
Payter logo
iBOOD logo
Pax logo
Little Rocket logo
Vogelaar Vredehof logo
Backbase logo

Eerst nog even verder lezen?

Wat is Lean?

Wij zien "lean" als een mindset. Om steeds scherp te zijn om welke werkzaamheden écht bijdragen aan je doelen. Balans te vinden in de stroom van binnenkomend werk naar waarde voor je klanten en gebruikers. Mensen die duurzaam productief zijn in plaats van opbranden. Lean gaat om het elimineren van Waste: alle vormen van verspilling in de 'productielijnen' van je organisatie. Bewust zijn van waar onnodig werk wordt verricht, inzichtelijk maken waar werk zich ophoopt of waar werk wacht op de volgende stap in het proces.

Wat is Lean Software Development?

Lean is ontstaan in de industrie. De kernprincipes zijn echter met een aantal aanpassingen ook uitstekend toepasbaar op software ontwikkeling. Hier zien we ook veel "waste" om aan te pakken, denk bijvoorbeeld aan: software-functies waaraan al wel gewerkt is, maar die niet af zijn voor release. Of erger nog: uit onderzoek blijkt dat slechts zo'n 20% van de functies in applicaties veel worden gebruikt. 2/3 heeft weinig tot geen klantwaarde!

Lean vs Agile

Wij zijn grote fans van Agile en SCRUM werken. Waarom dan ook Lean? Met Lean Software Development kijken we breder dan 'alleen' werkende software bouwen. We richten ons op de totale waardestroom van concept naar cash: van business-idee naar gerealiseerde klantwaarde. We hebben een Quick Scan en Workshop ontwikkeld om de huidige value stream inzichtelijk te maken en vooral ook waar waste ontstaat. Door dit visueel te maken, zorgt dit vaak voor eye openers en duidelijke 'pijnpunten' in het software ontwikkelproces.