Betekenis Lean Software Development

Lean Software Development is de toepassing van de principes van het Toyota Productie Systeem op software ontwikkeling. Toyota is erg succesvol geweest in het ontwikkelen van complexe nieuwe voertuigen. Dankzij deze toepassing ontwikkelde Toyota veel nieuwe voertuigen in een zeer korte tijd en altijd op tijd.

Toyota vehicle

Wat is Lean Software Development?

Lean initiatieven begonnen op het gebied van productie, daaropvolgend de logistiek en later ook de dienstverlening en productontwikkeling. De toepassing van Lean heeft in deze branches gezorgt voor drastische verbeteringen in kosten, kwaliteit en levertijd. De principes van Lean kunnen ook toegepast worden op de software ontwikkeling. De 7 principes van Lean Software Development zijn:

  1. Eliminate Waste
  2. Build Quality In
  3. Create Knowledge
  4. Decide as late as possible
  5. Deliver Fast
  6. Respect People
  7. Optimize the Whole

Waarom is Lean Software Development belangrijk?

Lean Software Development biedt de theorie achter de agile software ontwikkeling praktijken. Het geeft organisaties een aantal principes om software development processen te ontwikkelen die het beste werken in de context van hun klanten, domein, ontwikkelingscapaciteit en hun unieke situatie.

Wat kan Lean Software Development opleveren?

Een juiste toepassing van Lean Software Development levert veel voordelen op, zoals software van hoge kwaliteit, een korter ontwikkelproces tegen zo laag mogelijke kosten, en bovenal, software dat van waarde is voor de eindgebruiker.

Quick Scan

Benieuwd welke stappen j├│uw organisatie kan zetten voor een succesvolle Lean Software Development? Doe de gratis Quick Scan!

Vragen over Lean Software Development?

Bel met een expert

Paul Noordhuizen

06 484 31 088

Paul