Verzekerd van een veilig en goed werkend e-commerce platform

Door een beveiligingsupgrade.

iBOOD

Voor internetwinkels als iBOOD is het van groot belang dat hun webshop continu open kan blijven en dat klanten kunnen rekenen op een correct werkende site en veilige betaling. Om alles veilig en werkend te houden zijn de software ontwikkelaars van Jool ingeschakeld.

iBOOD of voluit "Internet's Best Online Offer Daily" is Europa's grootste deal community platform. Elke dag vind je op iBOOD.com merkproducten tegen scherpe prijzen. iBOOD biedt een grote verscheidenheid aan producten tegen de best mogelijke prijs. De internetwinkel is inmiddels actief in vijf landen.

De uitdaging

Om een goed werkende site en veilige betaling te garanderen moest het platform waarop de site gebouwd was vernieuwd worden. Daarbij moesten alle kritieke functionaliteiten in de webshop overeind blijven. iBOOD had deze opdracht aan Jool uitbesteed. Dit was hun eerste ervaring met outsourcing van een technisch project.

We hebben geleerd dat het uitbesteden van een project een kwalitatief resultaat geeft.

—Floris van Unen, Cloud Architect bij iBOOD.com

Stap voor stap naar de oplossing

Stap 1: Huidige systeem eigen maken

De eerste stap voor het projectteam van Jool was het systeem van iBOOD in een korte tijd eigen maken, op technisch én functioneel vlak. Vervolgens ging het team verder met een analyse van de benodigde aanpassingen en de mogelijke issues die zich konden voordoen. De inschatting was dat alle noodzakelijke aanpassingen in 3 weken gedaan konden worden.

Stap 2: Roadmap en prioritering

De tweede stap was het maken van een roadmap van de sprint goals. Het team koos om de aanpassing met de grootste afhankelijkheid als eerste op te pakken. Eventueel meerwerk wordt daarmee snel inzichtelijk. Met als optie extra beveiligingsupdates; mocht er aan het einde van het project tijd overblijven. Dit vanuit de Auto-Evergreen mentaliteit: het up-to-date houden van services zodat we niet de legacy systemen van de toekomst creëren.

Stap 3: Samenwerking en demo’s

Het projectteam heeft op dagelijkse basis samengewerkt met het team van iBOOD om de voortgang te bespreken. Na afloop van elke sprint heeft Jool een demo gegeven van de kritieke functionaliteit die overeind moest blijven na de upgrades.

Goede en duidelijke communicatie tussen iBOOD en Jool.

—Marjolein Thijsse, Quality Specialist bij iBOOD.com

Het resultaat

Het resultaat was dat na 3 sprints van 1 week een acceptatietest kon worden uitgevoerd. De release werd door iBOOD zelf gepland en uitgevoerd. Jool stond stand by om eventuele problemen uit te zoeken. De livegang van deze platform update verliep soepel.