Schoenen uitzoeken wordt kinderspel met de 3d-voetscan app

Schoenen-retailer Brantano lanceert 3D-voetscans in haar winkels om zonder te passen schoenen te kiezen. Jool heeft een in-store app ontwikkeld waarmee klanten zich registreren voor hun footpassport en direct in het online assortiment passende schoenen vinden. Brantano is een grote schoenen-retailer met zo’n 130 winkels in België en onderdeel van de Macintosh Retail Group, met meer bekende labels als Invito en Manfield. De 3D-voetscan is in eerste instantie gelanceerd voor kinderen; later zijn de voetscans ook beschikbaar geworden voor volwassenen.

Bekijk hoe de 3D-voetscan werkt

Voorspellen hoe kindervoeten groeien

Het concept is zo krachtig omdat Brantano kan voorspellen hoe kindervoeten groeien, zodat kinderen altijd de juiste schoenen dragen. Ouders hoeven niet steeds naar de fysieke winkel toe om te passen. Je krijgt na de 3D-voetscan een klantenkaart – je footpassport – waarmee je via de Brantano webshop kan winkelen op je ‘true size’. Zo weet je meteen of schoenen goed passen. Dit zorgt ook voor veel minder webshop retourzendingen.

De app

Wij hebben een app ontwikkeld voor iPads en Android tablets in de winkel. Elke winkel heeft een informatiezuil met een geïntegreerde tablet voor de klanten. De medewerkers in de winkel lopen ook rond met een tablet om klanten te begeleiden.

Met de app kun je:

  • je footpassport registreren door de klantenkaart met de camera te scannen
  • de webwinkel bezoeken om direct geschikte schoenen te bekijken
  • een barcode van een schoenendoos scannen om te zien hoe je voet in de schoen past

Meer weten?

Heb je ook een goed idee of ambitieus plan? We drinken graag een kop koffie om met je te sparren!

Terug naar de producties Kosten berekenen

Facebooktwitterlinkedininstagram