De schildersbranche milieuvriendelijker maken met handige tool

Schilders concurreren nu op kwaliteit en prijs. Hoe mooi is het als schildersbedrijven ook de strijd aanbinden met concullega’s op de milieuvriendelijkheid van hun werk? Want de ene verf is de andere niet en je kunt als schilder producten kiezen die minder belastend zijn voor het milieu. Om verffabrikanten, schilders en eindklanten daar meer inzicht in te geven hebben we voor onze klant Ecomatters een speciale applicatie mogen ontwikkelen: een Eco Footprint tool voor verfproducenten! Lees snel verder.

Over Ecomatters

Ecomatters is een adviesbureau gespecialiseerd in duurzaamheid en chemische veiligheid. Ze houden zich o.a. bezig met gebieden als levenscyclusbeheer, productwetgeving en toxicologie.

Eco Footprint tool: Eenvoudig de milieu-impact van verfproducten bepalen

De Eco Footprint calculator is het eerste project dat we voor Ecomatters hebben mogen realiseren. Met deze tool kunnen verffabrikanten de milieubelasting van verschillende verfsoorten berekenen op basis van de grondstoffen die zij hiervoor gebruiken. Zo kunnen verffabrikanten op een bewuste manier hun eigen verf samenstellen, wetende hoe het milieu belast wordt bij de productie van de verf met stoffen als CO2, stikstof en afvalstoffen. Van elke verfformulering wordt vervolgens direct een duidelijk rapportage gegenereerd door onze software. Dit helpt de producent om formuleringen te ontwikkelen die milieuvriendelijker zijn.

Meer weten?

Heb je ook een goed idee of ambitieus plan? We drinken graag een kop koffie om met je te sparren!

Terug naar de hits Kosten berekenen

Facebooktwitterlinkedininstagram