Webapplicatie laten ontwikkelen

Voer je handmatige stappen uit die je wilt automatiseren? Heb je plannen voor een nieuw online platform? Ga naar een hoger digitaal level met een Progressive Web Application.

Hoe kunnen we je helpen?

Reactie binnen één werkdag.


Progressive Web Applications

Tegenwoordig moeten webapplicaties goed werken op laptops, tablets en smartphones. Binnen software ontwikkeling is er een techniek die in één keer goed werkt op zowel grote als kleine schermen, namelijk de Progressive Web Application (PWA). Dagelijks gebruiken wij deze techniek binnen projecten. Wij zijn fan.

Een voorbeeld

Krijg een beter beeld van een PWA met een voorbeeld. Dit is de WineSTEP webapplicatie, ontwikkeld door Jool.

winestep webapplication

Voordelen

Naast dat een PWA goed werkt op elk scherm zijn er nog een aantal voordelen.

  • Zonder "download drempel" - downloaden van de app is niet nodig. De webapplicatie bezoek je via je internet browser van je desktop of smartphone. Voor een snellere toegang kun je een snelkoppeling maken op je startscherm.
  • App-achtige ervaring - voelt als een echte app uit de app-store. Een PWA kan push notificaties versturen. Maar ook bijvoorbeeld locatiebepaling, camera of gezichtsherkenning. Alles wat je gewend ben bij een mobiele app.
  • Indexering via Google - een PWA wordt gewoon door de zoekmachines geïndexeerd. Dat betekent dat je ook organisch verkeer naar de webappliatie kan krijgen. Google waardeert in de ranking PWA’s zelfs hoger.
  • Offline mogelijkheden - PWA’s worden bij een eerste bezoek in de cache of digitale opslagplaats geplaatst. Bij de bezoeken erna werkt de PWA ook zonder internetverbinding.
  • Veilig - PWA’s werken alleen met het HTTPS-protocol. Dit maakt ze veilig tijdens het transporteren van gegevens over het internet.

Nadelen

  • Niet in de app stores - klanten vinden jouw app niet in app stores. De webapplicatie is te vinden via een webadres of zoekmachine.
  • Niet alle telefoon features - terwijl de PWA-technologie de native apps langzaam inhaalt, zijn er grenzen aan de functies die PWA biedt in vergelijking met een native app. Denk aan mobiele betalingen.
  • Continu ontwikkelen - een PWA is in feite nooit af, tenminste als je wilt blijven vernieuwen. Dat is onzekerder dan de fixed bid van een native app.
  • "Halve appel" - hoewel Apple inmiddels bij begint te draaien is in iOS nog niet alles mogelijk wat met Android wel kan.

Iets voor jou?

Nu we de voors en tegens van PWA’s hebben gedeeld is de volgende logische stap kijken naar de behoefte van je onderneming.

Op welke apparaten komt jouw verhaal, dienst, product of platform het beste tot zijn recht? Welke features zijn belangrijk en hoeveel interactie heb je met je klanten? Allemaal vragen die bepalen of een PWA een geschikte oplossing is.

Als tweede kijken we naar de combinatie van budget, benodigde features en beschikbare tijd. Weet je dit nog niet? Geen probleem. Bij Jool geven we je graag een advies dat aansluit op jouw ambities.

yvan

Hoe kunnen we je helpen?

Reactie binnen één werkdag.


Nog even verder lezen?

Wat is een webapplicatie precies?

Een webapplicatie is een applicatie die je kunt bezoeken op het internet via een webbrowser, denk aan Chrome en Safari. Software ontwikkelaars bouwen zo’n webapplicatie in programmeertalen speciaal voor het web. Voorbeelden zijn JavaScript, TypeScript en Java.

Wanneer is maatwerk software een goede keuze?

Maatwerk software is, zoals de naam zegt, op maat gemaakt voor de gebruikers van de uiteindelijke applicatie en is afgestemd op het doel van je bedrijf. Als je een bepaalde digitale uitdaging niet kan oplossen met een standaard softwarepakket is maatwerk software een goede keuze. Denk aan digitale uitdagingen als, het automatiseren van handmatige stappen in een bedrijfsproces, het vernieuwen van een verouderd systeem of het uitbreiden van een bestaande applicatie met nieuwe functionaliteiten. Daarnaast kun je met maatwerk software ook een compleet nieuwe applicatie bouwen. Maatwerk software is vergeleken met een standaard softwarepakket meestal prijziger. De investering wint zich uiteindelijk terug in een sneller proces, een vermindering van fouten en een kostenbesparing dankzij automatisering.

Hoeveel kost het om een webapplicatie te ontwikkelen?

Het korte antwoord is dat de ontwikkeling van een applicatie ongeveer 300 tot 3000 uur in beslag neemt en dat je dit moet vermenigvuldigen met het uurtarief van de ontwikkelaars. De kosten hangen verder af van verschillende dingen. Ten eerste het doel waarvoor je de applicatie wilt gebruiken. Het doel heeft veel invloed op ontwikkelproces en is dus erg bepalend voor het kostenplaatje. Ten tweede de platformen waarop de applicatie beschikbaar moet zijn, bijvoorbeeld mobile, desktop of beide. Ten derde welke ontwerpelementen het moet hebben, bijvoorbeeld een eenvoudiger uiterlijk of juist een aangepast ontwerp. Tot slot, hoeveel en hoe complex de functionaliteiten zijn.

Waarom moet je bij Jool zijn?

We willen het leven van onze klanten makkelijker en digitaal professioneler maken door processen te automatiseren met applicaties. Laat ons maar breien, dan krijg jij een mooie warme sjaal. ;-)

Een greep uit onze opdrachtgevers

Rabobank logo
Unive logo
Payter logo
iBOOD logo
Vogelaar Vredehof logo
PPA Group logo
Pax logo
NPS Diesel logo