Werkwijze

De weg naar digitaal succes.

Onze software ontwikkelmethodiek is gebaseerd op een combinatie van Agile en Lean Software Development. Onze werkwijze bestaat uit vijf stappen. We leggen onze route graag verder uit.

posts its
strategie

Stap 1: Strategie

Hoe verschilt de huidige werkwijze met de gewenste digitale werkwijze van jouw organisatie?

Allereerst gaan we samen op zoek naar de kans of uitdaging in jouw organisatie. Waar schiet het huidige systeem in tekort? Wat is de gewenste digitale werkwijze? Dit brengen we grondig in kaart. Zo zijn we straks allebei verzekerd dat de digitale oplossing vruchten gaat afwerpen.

roadmap

Stap 2: Prioritering en roadmap

Hoelang gaat het project duren? Wat gaan we eerst oppakken?

In deze stap overlegt het projectteam met jou hoeveel tijd het project in beslag gaat nemen. We stellen vragen als: wanneer moet de digitale oplossing klaar zijn? Hoeveel budget is er beschikbaar? Hoe meer tijd we besteden des te uitgebreider de oplossing. Verder kijken we goed naar welke functionaliteiten noodzakelijk zijn en welke gewoon leuk zouden zijn. Met deze informatie maken we een roadmap.

samenwerken

Stap 3: Samenwerking en voortgang

Hoe gaan we samen te werk? Hoe vaak spreken we af?

Om het project te laten slagen is samenwerking een belangrijke sleutel. Denk aan meetings, testsessies en demonstraties. Voor de voortgang is het belangrijk om snel te schakelen. De grootte en complexiteit van het project bepalen hoe vaak we elkaar (digitaal) spreken. Dit kan op dagelijkse basis zijn, maar ook wekelijks.

resultaat

Stap 4: Het resultaat doorvoeren

Hoe gaan we de webapplicatie of digitale oplossing doorvoeren in jouw organisatie?

Het resultaat. Dit is waarvoor we het allemaal doen. In deze stap gaan we van het oude naar het nieuwe. Denk aan het het overzetten van data vanuit het oude systeem. Maar ook het voorbereiden van medewerkers op de nieuwe werkwijze door middel van sessies met uitleg over de nieuwe applicatie. Pas dan kun je echt de vruchten plukken.

beveiliging

Stap 5: Support

Hoe zit het met updates voor onderhoud en beveiliging?

In deze fase werk je inmiddels met de nieuwe webapplicatie of digitale oplossing. Het functioneert goed en is beveiligd. Maar we weten allemaal dat het internetlandschap niet stilstaat. Zo krijgen browsers om de zoveel tijd een versie update. Om te garanderen dat de digitale oplossing up-to-date en beveiligd blijft bieden wij ons Auto-Evergreen support pakket aan voor een maandelijks tarief.

Plan een afspraak in

Starten met professioneel automatiseren? Plan gratis en vrijblijvend een afspraak in. We denken gelijk met je mee.

Plan een afspraak ยป